Spoelen automatische versnellingsbak

Een Longlife automatische versnellingsbakolie welke nooit vervangen hoeft te worden?? De fabrikant en uw dealer zeggen dat klopt!
Maar juist door vervuiling van de automaatolie, door o.a. slijtage raken de oliekanalen verstopt en de lammelen vervuild.
Zelfs bij lagere kilometerstanden komt het al vaak voor dat de olie dusdanig is vervuild dat oliekanalen verstoppen en lamellen vervuild raken. Dit kan voor veel problemen zorgen met uiteindelijk een torenhoge reparatie, vervanging of revisie van de automaat van duizenden euro's tot gevolg.

De originele doorzichtige rode of gele olie is in 9 van de 10 gevallen die wij spoelen zwart van vervuiling.
Wat is het verschil tussen alleen de automatische versnellingsbak olie vervangen of het statisch doorspoelen en reinigen hiervan?

De originele doorzichtige rode of gele olie is in 9 van de 10 gevallen die wij spoelen zwart van vervuiling.

Wat is het verschil tussen alleen de automatische versnellingsbak olie vervangen of het statisch doorspoelen en reinigen hiervan?

 1.  Het grootse verschil is dat bij alleen het vervangen van de olie enkele liters olie in de koppelomvormer en in de warmtewisselaar achter blijven.
   Dit is alleen te verwijderen door met lopende motor de automaatbak (statisch) door te spoelen met schone olie, met behulp van een gepatenteerde machine.
   Deze machine zorgt ervoor dat overal in de automaat, koppelomvormer en warmtewisselaar vervuilde olie wordt verwijded en vervangen wordt door nieuwe olie.
 2.  Het reinigen van een automat gebeurt op een speciale wijze met eveneens een gepatenteerde metaal  automaatreiniger.
   Deze zorgt ervoor dat alle aanslag, sludge en andere vervuilingen oplossen/loskomen en staisch weggespoelt kunnen worden
   met lopende motor en machine.
 3.  Wij verversen dus niet 2 maal de olie om zo maar te hopen dat de oude olie eruit is maar spoelen deze met lopende motor door,
   dit zorgt ervoor dat uw automaat weer als nieuw is van binnen en weer schakels zolas het hoort,
   en of weer onderhouden voor de komende 100.000 km.

Wat zult u merken van de reiniging /spoelen van de automaat?

 1. Als uw automaat goed schakelt en geen problemen heeft, weet u nu zeker dat uw automaat weer geheel onderhouden
  is en de komende tienduizende kilometers beschermt is tegen vervuiling, hierdoor velengd u de levensduur van de automaat drastisch.
 2. Bij Mercedes hebben wij de volgende problemen al opgelost middels ons specialisme: klappen in versnellingen, overmatig slippen bij schakellen
  of acceleren, stotten, vertraagd oppakken van versnellingen, bonken bij in versnelling zetten en zelf noodloop.
 3. Bij BMW schommelen van toerental bij rustig rijgedrag , klappen in versnelling bij kickdown, trillen bij lage toerentallen vooral wanneer de bak olie koud is.
 4. Bij Volvo slippen, het niet willen opschakelen, bij vollast bij lage toerental trillen, noodloop bij kickdown.